Menu

Rok Turk in Blanka Kacin zmagala na 32. Fuchs rallyu Velenje

Rok Turk in Blanka Kacin sta na najboljši možen način zacelila rane po odstopu na prvem reliju sezone DP v Vipavski dolini. V Velenju sta ponovila svoj uspeh izpred dveh let in bila z enakim dirkalnikom kot tedaj (Peugeot 208 T16) ponovno prehitra za vso konkurenco. 

Kot najmočnejša rivala Turka in Kacinove sta se na letošnjem reliju Velenje pokazala Madžara Krisztian Hidegin Istvan Kerek (Mitsubishi Lancer EVO IX), ki nastopata pod hrvaško zastavo. Slednja sta vodila še po šesti hitrostni preizkušnji od desetih, nato pa je vodstvo prevzela posadka Turk-Kacin in ga ni več izpustila do konca. Razlika je bila sicer zelo majhna in vse je kazalo, da se bo reli odločil na HP9 Vinska gora. Žal se ni odločil z dvobojem omenjenih posadk na stezi, pač pa s časovnim pribitkom hrvaški posadki zaradi zamude na časovno kontrolo, ki jo je naposled pahnil na 4. mesto.

Drugo in tretje mesto je tako pripadlo izkušenima posadkama Gassner-Thannhäuser (Mitsubishi Lancer EVO X) in De Cecco-Campeis (Hyundai i20 R5). Slednja je drugo mesto osvojila v slovenskem državnem prvenstvu, zmagovalca relija Vipavska dolina – Darko Peljhan in Anja Verbič (Mitsubishi Lancer EVO X) pa sta bila po boju z Grego Premrlom in Vilijem Ošlajem (Citroen DS3 R3T) tretja. Peljhan in Verbičeva sta obdržala zajetno vodstvo v skupnem seštevku državnega prvenstva, ki pred posadko Premrl-Ošlaj na drugem mestu znaša 13 točk.

Premrl in Ošlaj slavita zmago v diviziji 2 državnega prvenstva, kjer je tokrat razveselil tudi povratek Aleksa Humarja in Jake Cevca z dirkalnikom Peugeot 208 R2. Slednja sta osvojila drugo mesto, tretje pa je šlo v roke Matiji Koritniku in Robertu Markiču (Renault Clio R3). V tej diviziji smo videli množico odstopov na čelu z Jernejem in Gregorjem Fakinom (Peugeot 208 R2), četrtouvrščenima iz generalne razvrstitve v Vipavski dolini.

V diviziji 1 sta drugič letos zmagala Jan Mrak in Luka Kuštrin (MG ZR 105). Dirkača sta že po polovici relija držala več kot pol minute prednosti, nato pa do konca zgolj nadzorovala situacijo in rutinirano zmagala. Delo so jima nekoliko olajšale tehnične težave posadke Štucin-Maver (Škoda Felicia Kit Car), ki se je do takrat držala na drugem, nato pa reli zaključila na četrtem mestu. Zelo hiter tempo sta držala na koncu drugouvrščena Simon Mlinar in Nina Velkavrh Gorenc (VW Polo). Na najnižjo stopničko zmagovalnega odra sta stopila Boštjan Logar in Ana Bobnar (MG ZR 105).

Dominanca Aleša Zrinskega in Roka Vidmarja (BMW E36 M3) v diviziji 3 se nadaljuje saj sta tokrat kljub večjim težavam zmagala s skoraj tremi minutami in pol prednosti. Druga sta bila tokrat domačina Janko in Mitja Aubreht (Renault Clio Williams), tretja pa Kristjan Širok in Matej Simčič (Peugeot 306).

Naslednji reli državnega prvenstva bo potekal čez mesec dni v Železnikih.

Koledar

december 2018
P T S Č P S N
« Maj    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31