Menu

32. Fuchs Rally Velenje s številčnejšo udeležbo kot lani obeta še zanimivejše dogajanje

V letošnji sezoni se bo na slovenskih tleh odvilo pet relijev. Ob Vipavski dolini, Železnikih, Novi Gorici in Idriji je le eden lociran v vzhodni polovici države. A ta ima od vseh najdaljšo in najbogatejšo tradicijo. Seveda gre za reli Velenje, tudi letos pod glavnim pokroviteljstvom podjetja Fuchs …

Dirkalniki bodo v Velenju in njegovi okolici letos zahrumeli 32. zapovrstjo. Kljub temu, da velenjski reli letos ne bo štel za točke ERT (Evropskega reli pokala – European Rally Trophy), je pogled na nedavno objavljeno listo prijavljenih posadk zelo obetaven. Na njej se namreč nahaja več imen kot lani. Tujih posadk je nekoliko več kot domačih, kar gre pripisati dobremu odzivu v tekmovanju pokala Mitropa. Tudi število domačih posadk je višje kot lani. Skupno število prijavljenih posadk je 75.

32. Fuchs Rally Velenje bo potekal konec prihodnjega tedna, 26. in 27. maja. Štel bo za državno prvenstvo Republike Slovenije in pokal Mitropa. Obsegal bo 10 hitrostnih preizkušenj, od tega 5 različnih v skupni dolžini 103 kilometrov. Skupna dolžina relija znaša 220 kilometrov. Vse hitrostne preizkušnje bodo potekale v soboto, 27. maja. V petek, 26. maja bo na sporedu zgolj ceremonialni start na Titovem trgu v Velenju s pričetkom ob 19. uri.

Glavni favoriti relija bodo nastopili s štirikolesno gnanimi dirkalniki, ki jih je na listi v izobilju – takšnih je kar 18. V veliki večini jih bodo vozili tekmovalci iz tujine, a tudi slovenski navijači ne bodo ostali brez možnosti za stiskanje pesti za kandidata za najvišja mesta. Na listi prijavljenih posadk sta namreč tudi dva dirkalnika zmogljivega razreda R5. Poleg Italijanov De Cecca in Campeisa, ki bosta nastopila s Hyundaijem i20 R5, se bosta s Peugeotom 208 T16 ponovno predstavila tudi Rok Turk in Blanka Kacin. V Vipavski dolini se kljub zanesljivemu vodstvu tej posadki ni izšlo za zmago (doživela sta nesrečo), a v Velenju jih utegne opogumiti tudi zmaga izpred dveh let prav s takim dirkalnikom.

Izmed vodilnih slovenskih posadk na startu (pričakovano) ne bo drugouvrščenih iz Vipavske doline – Boruta Bratine in Lucijana Vovka, so pa tu vsi ostali najboljši, vključno z zmagovalcema Darkom Peljhanom in Anjo Verbič ter tretjeuvrščenima Grego Premrlom in Vilijem Ošlajem. Veseli dejstvo, da se bo karavani slovenskega državnega prvenstva ponovno pridružil tudi branilec naslova državnega prvaka Aleks Humar, ki mu bo zapiske ponovno bral Jaka Cevc. Humar bo nastopil v dirkalniku Peugeot 208 R2.

Daniel Blažinčič, prvi mož velenjske organizacijske ekipe: “Priprave na reli so trenutno v pospešenem teku. Vse poteka po načrtih. Letošnji reli bo zelo zanimiv, dogajanje pa precej zgoščeno. Da bi ga še bolj približali gledalcem, bosta letos na sporedu dva “superspeciala”, ki ju bo moč spremljati v soboto popoldne. 32. relija Velenje se že zelo veselim, saj verjamem, da si ga bo letos ogledalo še nekoliko več gledalcev kot v preteklih letih. Tem že sedaj izrekam dobrodošlico v Velenju. Več o sami prireditvi bomo povedali še na petkovi tiskovni konferenci.”

 

Koledar

december 2018
P T S Č P S N
« Maj    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31