Menu

VELENJE ŽE 33. GOSTI RALLY

Zadnji vikend v maju se bo v Velenju in okolici odvijal že 33. Fuchs Rally Velenje. Reli bo štel za državno prvenstvo Slovenije in pokal Mitropa. Skupna dolžina relija bo 280 km, od tega bo 104 km hitrostnih preizkušenj.

Reli bodo ponovno organizirali predstavniki domačega AMTK velenje pod glavnim pokroviteljstvom podjetja Fuchs. S športnega vidika si organizator obeta zelo kakovostno prireditev, kar je razvidno že s startne liste. Na njej se nahaja 70 posadk iz Slovenije in tujine. Slednje bodo v največji meri napadale točke v mednarodnem pokalu Mitropa.

Tekmovalni del relija, edinega v vzhodnem delu Slovenije, bo v celoti potekal v soboto, 26. maja. Dvanajst hitrostnih preizkušenj – od tega štiri različne – bo za posadke in tehniko predstavljalo pravi preizkus. Že dan prej bo ob 17. uri na Titovem trgu v Velenju potekal ceremonialni start relija.

Prvi favorit relija je posadka, ki bo nastopila s startno številko 1. Gre za lanska državna prvaka Slovenije in zmagovalca prve preizkušnje letošnjega državnega prvenstva, Roka Turka in Blanko Kacin. Ponovno bosta nastopila s svojim zmagovitim dirkalnikom Peugeotom 208 T16 razreda R5, s katerim sta lani v Velenju z zmago tlakovala pot k naslovu.

V zmogljivih reli specialkah bo nastopilo še nekaj drugih posadk. V prvi vrsti velja omeniti hitra italijanska predstavnika (tudi prijavljena v DP) Claudia De Cecca in Jeana Campeisa s Hyundaijem i20 R5. Hitre in atraktivne vožnje pričakujemo tudi od Darka Peljhana in Anje Verbič, ki bosta prvič na slovenskih tleh nastopila s Volkswagnom Polom v “proto” izvedbi. Na startni listi izstopata tudi hitra nemška voznika Manuel Kossler, ki je v Velenju leta 2014 slavil skupno zmago in Hermann Gassner – oba v dirkalnikih razreda R4.

Za najhitrejšimi štirikolesno gnanimi dirkalniki sledi množična, predvsem pa izjemno hitra zasedba, ki bo navduševala v dirkalnikih razreda R2 (kot vodilna v diviziji 2 državnega prvenstva v Velenje prihajata Aleks Humar in Jaka Cevc) in R3. Publiko bosta ponovno na noge dvignila serijska državna prvaka divizije 3, Aleš Zrinski in Rok Vidmar, ki z dirkalnikom BMW M3 venomer poskrbita za atraktivna drsenja skozi zavoje.

Daniel Blažinčič, direktor relija: “V organizacijski ekipi smo v polni pripravljenosti na pričetek relija. Kljub temu, da smo pričakovali nekoliko večje število posadk – predvsem domačih, smo zelo zadovoljni s podobo končne liste prijavljenih. Hitrostne preizkušnje so pripravljene, vsa soglasja in dovoljenja pridobljena. Tudi s pomočjo pokroviteljev smo zadovoljni in se jim zahvaljujemo. Za letošnji reli smo spremenili lokacijo servisne cone, ki se sedaj nahaja nekoliko bližje središču mesta – v industrijski poslovni coni Stara Vas. Zdaj upamo le še, da nam bo vreme karseda naklonjeno. Lepo vabimo vse ljubitelje avtomobilskega športa, da se nam pridružijo!”

Koledar

marec 2019
P T S Č P S N
« Feb    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031